Zeewolde

St Jansdal heeft contracten rond met alle zorgverzekeraars

Ziekenhuis St Jansdal heeft met alle zorgverzekeraars een overeenkomst voor volgend jaar gesloten. Dat liet het ziekenhuis uit Lelystad en Harderwijk weten. Begin december deed het ziekenhuis nog een dringende oproep aan alle zorgverzekeraars om snel met een realistisch contractvoorstel te komen. Toen was met nog geen enkele zorgverzekeraar een deal gesloten.

Doordat er nog geen afspraken lagen, was het nog onduidelijk welke verzekeraars vanaf januari nieuwe behandelingen bij het ziekenhuis zouden vergoeden. "Het is heel snel gegaan", vertelt bestuurder Arend Jan Poelarends. "Het was letterlijk 'onder druk wordt alles vloeibaar'. De zorgverzekeraars waarmee we nu een akkoord hebben, vonden het net als wij belangrijk om er op tijd uit te komen."

De onderhandelingen waren volgens het St Jansdal dit jaar ingewikkelder dan in voorgaande jaren. Dat zou komen door de onzekerheden rondom corona, maar ook doordat St Jansdal twee jaar geleden het MC Zuiderzee ziekenhuis in Lelystad overnam. Poelarends: "Daarna hebben we twee coronajaren gehad en je hebt eigenlijk nog nooit een goed jaar gehad waarop je kan terugvallen als een normaal jaar. En dat maakt het heel lastig om afspraken te maken voor volgend jaar."

'Concentreren op COVID-crisis'
De afspraken die het St Jansdal nu heeft gemaakt met de zorgverzekeraars zorgen ervoor dat de zorg van patiënten uit Flevoland en Noordwest-Veluwe wordt vergoed. "We zijn daar erg blij mee. Nu kunnen we ons volledig concentreren op de COVID-crisis en hoeven we niet meer bezorgd te zijn over onze inkomsten vanaf januari 2022."

Dit is een bericht van Omroep Flevoland in het kader van de samenwerking tussen de omroepen.

Advertentie