Zeewolde

Steekpartij Zeewolde opnieuw onderzocht

Er is vandaag door de rechtbank Midden-Nederland geen einduitspraak gedaan in een zaak waarbij een 19-jarige Poolse man terecht staat.  
Het gaat om de zaak waarbij op 10 mei van dit jaar op een bungalowpark in Zeewolde een steekpartij heeft plaats gevonden. De verdachte wordt aangeklaagd omdat hij een andere man van het leven zou hebben proberen te beroven, of hem met een mes zwaar lichamelijk letsel toe te brengen.
De verdachte ontkent en zegt enkel te hebben gehandeld uit zelfverdediging omdat hij zelf werd aangevallen met een mes door de aangever. Het onderzoek is niet volledig geweest, daarom heeft de rechtbank besloten de zaak te heropenen.
De eis van het Openbaar Ministerie was 3 jaar celstraf tegen de verdachte.

Aanvullend op het eerdere onderzoek heeft de verdediging onder andere gevraagd om enkele getuigen aanvullend te horen en een letseldeskundige te benoemen.
Gezien de aard van de verdenking en de ernst daarvan vindt de rechtbank het noodzakelijk dat er eerst nader onderzoek moet worden gedaan.
De rechter-commissaris zal de drie getuigen horen.  Een letseldeskundige van het NFI  wordt door de rechtbank gevraagd het letsel te onderzoeken. Door de deskundige zou kunnen worden vastgesteld  bij welke verklaring het letsel past.
Het verzoek om een in beslag genomen mes nader te onderzoeken wijst de rechtbank af.
De rechtbank realiseert zich dat het voor alle betrokkenen erg vervelend is dat er vandaag nog geen einduitspraak wordt gedaan, maar moet zorgvuldig en met complete informatie tot een eindvonnis kunnen komen. Wanneer er uitspraak zal worden gedaan is nog onbekend.

Steekpartij Zeewolde opnieuw onderzocht
Advertentie