Zeewolde

Succesvolle Mini Marathon Zeewolde

Vandaag was het Centrum van Zeewolde omgetoverd tot een sport paradijs, waar meer dan 150 kinderen meededen aan de Mini Marathon Zeewolde. Het deelnemersveld kon oa. deelnemen aan de Kwart Mini Marathon van 1,1km, maar ook aan de hele Mini Marathon van 4,2km. Ook mensen met een beperking konden deelnemen. Speciaal voor deze kanjers was er de Stercategorie. Hierbij moesten de lopers een afstand afgelegd van 1,1km (de Kwart Mini-Marathon). Lopend, rennend of rollend, het maakte niet uit hoe... het was één groot feest!

Succesvolle Mini Marathon Zeewolde

Goed doel

De Mini Marathon is een loop- en beweegfeest voor iedereen! Meedoen is daarbij belangrijker dan winnen: plezier staat voorop! Naast het plezier wordt ook ieder jaar een goed doel ondersteund De opbrengst kwam dit jaar ten goede aan Speel-o-theek Ketelbinkie. Deze mochten uit handen van de organisatie een cheque in ontvangst nemen van maar liefst €2.475,00 euro.
 

Ketelbinkie is een uitleencentrum voor speelgoed en spellen voor ouders en kinderen. Eigenlijk net als een bibliotheek, maar dan met speelgoed. De Speel-o-theek wil dit graag uitbreiden met spelmateriaal voor de ontwikkeling van de fijne en grove motoriek. Kinderen spelen steeds minder buiten en spelen minder ‘bewegend’. Dit terwijl buiten spelen juist ontzettend belangrijk is voor de sociale en motorische ontwikkeling. Daarnaast is er een toenemende vraag naar motorisch speelgoed. Preventief, op advies van school of andere vormen van vroeghulp.

Door de aanschaf van speel- en spelmateriaal gericht op de motorische ontwikkeling van kinderen, brengt de Speel-o-theek dit binnen het bereik van ouder en kind.

Advertentie