Zeewolde

Toekomst 't Kofschip onduidelijk, ouders Bezorgd

De toekomst van het onderwijs voor het komende schooljaar blijkt onzeker te zijn voor leerlingen van ’t Kofschip in Zeewolde. Dit staat in een brief die de ouders vandaag hebben ontvangen.

De reden hiervoor is dat het aantal leerlingen op 't Kofschip gestaag daalt. Terwijl meer kinderen de overstap maken naar het voortgezet onderwijs, zien we slechts een beperkt aantal nieuwe aanmeldingen voor de kleuterklas. Bovendien verlaten leerlingen de school vanwege verhuizingen, staat in de brief geschreven. Dit betekent dat de school noodgedwongen groepen moet samenvoegen met leerlingen van drie verschillende leerjaren.

brief aan de ouders van 't kofschip in Zeewolde
Brief aan ouders

Het voortbestaan van de school hangt niet alleen af van het uitblijven van nieuwe leerlingen, maar ook van het feit dat leerkrachten overwegen om over te stappen naar andere scholen. Dit zorgt ervoor dat er zorgen zijn over of het nog mogelijk is om op tijd voldoende gekwalificeerde leerkrachten aan te trekken.

Sinds augustus 2018 zijn Stichting Openbaar Basisonderwijs Zeewolde en Spilbasisscholen Dronten samen verdergegaan onder de naam Ante. De visie en missie van Ante zijn: "De begeleidingsbehoefte van kinderen om te kunnen ontwikkelen verandert dagelijks. Dit vraagt om talentvolle leerkrachten."

Op dit moment onderzoekt men wat de mogelijke opties zijn om de toekomst van het onderwijs te waarborgen. Een fusie met een andere school is daarbij niet uitgesloten.

Advertentie