Zeewolde

Toermalijn wint de Grote Verkeersquiz

Alle kinderen van de groepen 6 in Zeewolde hebben de afgelopen tijd in de klas een 'verkeersexamen' gemaakt. De 2 beste leerlingen van 8 basisscholen kwamen woensdag 3 april tegen elkaar uit in De Levant. Daar werden, onder luidruchtige aanmoediging van hun klasgenoten,  een spervuur aan verkeersvragen op hen afgevuurd. Het waren multiple-choice vragen waarbij uiteraard slechts één antwoord het juiste was.
 
Dat waren vragen over oversteken, voorrang verlenen en verschillende andere zaken die je in het verkeer kan tegenkomen. Zelfs een vraag over bandenplakgereedschap zat er tussen. Goede antwoorden leverden natuurlijk punten op. In de finaleronde leek het wel een CBR-rijexamen zonder vooraf gegeven keuzemogelijkheid. Verschillende verkeerssituaties werden in beeld gebracht en de kinderen moesten aangeven in welke volgorde de getoonde verkeersdeelnemers voorrang hadden. Het bleken bar moeilijke opgaven te zijn, maar daar stonden dan ook wel extra punten tegenover.

Wethouder Helmut Hermans deelde de prijzen uit.

De prijs voor het mooiste spandoek werd gewonnen door De Richtingwijzer. In de Lichtkring en Kaleidoscoop moesten ex aequo de derde plaats delen en OBS De Wetering werd mooi tweede. Maar de onovertroffen winnaar was toch het tweetal van RKBS De Toermalijn. En zij kregen niet alleen een mooie beker mee:  zij worden met hun hele klas op 11 april naar Agora in Lelystad gereden waar ze gaan strijden om de besten te worden van heel Flevoland.

Advertentie