Zeewolde

Tweede raadslid Ekker verder onder meisjesnaam

Er namen donderdagavond vanzelfsprekend louter vertrouwde gezichten deel aan de commissievergadering van de gemeente Zeewolde, maar toch stond er één andere naam op de naambordjes. Karin Ekker-Vording (raadslid namens Leefbaar Zeewolde) gaat verder onder haar meisjesnaam en heet voortaan in het gemeentehuis Karin Vording.

Karin Vording stond als elfde op de lijst van Leefbaar Zeewolde, maar doordat Helmut Hermans wethouder werd, schoof zij door naar de tiende raadszetel die Leefbaar Zeewolde mocht invullen. Haar man Evert Ekker maakte al onderdeel uit van dezelfde fractie. “Ik heb er lang over nagedacht en ook best getwijfeld, want vaak gebruik ik de naam van mijn man”, zegt Karin Vording.

Tweede raadslid Ekker verder onder meisjesnaam

In de vorige raadsperiode had je Hendrik Visser (VVD) en Ruud Visser (BurgerBelang) en ook Els van Es (Leefbaar Zeewolde) en wethouder Wim van der Es. “Wanneer je nu dan twee keer de naam Ekker zou hebben en ook nog eens bij dezelfde partij leek me dat zo lastig werken dat ik heb besloten weer terug te gaan naar mijn meisjesnaam.”

Haar man zit al jaren in de gemeenteraad en Vording laat weten “dezelfde filosofie” te omarmen. “Maar om tot hetzelfde punt te komen, bewandelen we soms wel een andere weg. Soms aanvullend en soms zien we het net even anders, maar dat houdt de discussie wel scherp.”

Door de grote fractie heeft Leefbaar Zeewolde de luxe te kunnen werken in teams. “Ik zit met Manno Jonker en Samantha de Vries op veiligheid en met Els van Es op communicatie”, laat Karin Vording weten.

Advertentie