Loading...

Van ZtotZ tocht na jaar pauze weer succesvol terug
Van ZtotZ tocht na jaar pauze weer succesvol terug

14 en 15 september werd, na één jaar zonder, de van ZtotZ wandeltocht weer gehouden.
Een nieuw bestuur is weer gevormd, sponsors gevonden en gelukkig ook vele vrijwilligers waardoor het evenement weer kon plaats vinden.
Vanuit de Fle-Gel in de aanloophaven aan het Raadhuisplein startten de lopers voor hun wandeltocht. De 110 km werd om 19.00 uur gestart door burgemeester Gorter.
Er waren 5 verschillende onderdelen. De 110 km, de Kennedymars (80 km), de duoloop van 55 km, de estafetteloop waarbij een team van 4 elk 27,5 km loopt en de opstartloop van 35 km als nieuwkomer. De laatste werd gestart door wethouder Ewout Suithoff.
In totaal liepen er 249 wandelaars door de polder. De plaatsen Biddinghuizen, Dronten en Leystad zijn aangedaan.
Voor 19.00 uur zaterdagavond moesten alle wandelaars weer binnen zijn.
De eerste wandelaar meldde zich al even na 8 uur in de ochtend bij de finish, hij had de Kenndeymars gelopen.

Tijdens de routes waren er 12 posten waar de wandelaars werden voorzien van eten en drinken. Ook de EHBO was daar aanwezig voor eventuele verzorging indien nodig. Gelukkig hebben zij het rustig gehad. Op elke post was een andere versnapering te krijgen, mogelijk gemaakt door vele sponsoren en een fraai logistiek plan. De motorrijders en verkeersregelaars zorgden voor veiligheid van de wandelaars onderweg, zo waren er bij elkaar meer dan 100 vrijwilligers die hun steentje bijdroegen om het evenement tot een succes te maken.

De organisatie kijkt terug op een goede herstart van ZtotZ 2.0 en hoopt met alle benodigde hulp en medewerking volgend jaar weer de 22e ZtotZ tocht te organiseren. Dit zal dan zijn op 20 en 21 september 2019.

De fotoreportage kunt u terugvinden op onze Facebookpagina ook kunt u daar videofragmenten terugvinden.