Zeewolde

Veerpontje naar Harderwijk krijgt geen vervolg

De proef met het veerpontje tussen Zeewolde en Harderwijk krijgt geen vervolg. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders in Zeewolde. Het veerpontje voer in de zomer van 2021 als proef tussen de Aanloophaven en het Strandeiland.

De veerpont werd verzorgd door Blue Amigo. Topman Gerbrand Schutten vindt het besluit jammer, maar snapt het ook. "We begonnen met het idee: het eerste jaar krijgen we financiele ondersteuning en daarna moet er al vrij snel een dekkende exploitatie komen. Daarvan hebben we met elkaar wel geconcludeerd: dat is gewoon onmogelijk". 

De bezoekersaantallen vielen tijdens de pilot tegen door onder andere het slechte zomerweer, de korte voorbereidingstijd en de gevolgen van corona. Maar ook voor de komende jaren verwachtte Schutten nog niet een sluitende businesscase te hebben. Om de veerpont in 2022 te laten varen zou nog zo'n 65.000 euro aan subsidie nodig zijn.

Alternatief
Het college van burgemeester en wethouders van Zeewolde zegt wel te willen kijken naar andere mogelijkheden, bijvoorbeeld een hop on hop off-concept over de Randmeren. "Er is iets moois in beweging gebracht waarbij deze variant vooralsnog niet haalbaar lijkt", schrijft het college aan de gemeenteraad. 

De gebruikers van de pont waren volgens het college wel positief over de boot van en naar Harderwijk. Er wordt niet uitgesloten dat in de toekomst wordt voortgeborduurd op de pilot.

Dit bericht is in stand gekomen in samenwerking met Omroep Flevoland

Advertentie