Zeewolde

Verenigingen in nood moeten bij energieloket aankloppen

De gemeente Zeewolde moet verenigingen die door de stijgende energiekosten in problemen komen, wijzen op de hulp die het Energieloket hen kan bieden. Een voorstel met die strekking van CDA, D66 en Actief Zeewolde is donderdag unaniem aangenomen door de gemeenteraad.

Verschillende sportverenigingen en maatschappelijke organisaties raken momenteel in de problemen door de hoge energieprijzen. Het Energieloket kan fondsen beschikbaar stellen voor energiebezuinigingen.

Aanleiding voor het voorstel is onder meer de brandbrief die jongerencentrum de Groene Schuur naar de gemeente stuurde. De Groene Schuur kampt niet alleen met hoge verwarmingskosten, maar heeft ook te maken met structurele lekkages.

Verenigingen in nood moeten bij energieloket aankloppen

Fondswerving

Het Energieloket zal niet alle zorgen van het jongerencentrum kunnen wegnemen, verwacht Yvonne van Bruggen van Actief Zeewolde. "De problemen van de Groene Schuur gaan helaas verder dan energiekosten", zegt ze. "Ik raad hen aan zelf heel actief aan de gang te gaan met fondsenwerving. Ze moeten kijken hoe ze zelf de broek kunnen houden".

Secretaris Dries van Wijk van de Groene Schuur voelt zich wel gehoord door de gemeente sinds het versturen van de brandbrief. Het bestuur is sindsdien in bijna dagelijks overleg met het college van burgemeester en wethouders, op zoek naar een oplossing. Volgens hem vindt het college het belangrijk dat de Groene Schuur blijft bestaan. Van Wijk blijft dan ook hopen dat er een oplossing wordt gevonden.

Volgens Tom Zonneveld van Leefbaar Zeewolde moeten andere verenigingen het voorbeeld van de Groene Schuur volgen en zich melden. "Dan kunnen we er iets mee doen. Dan weten we wat het probleem is en dan kunnen we ook in hun situatie kijken wat we kunnen doen. Dan kunnen we meedenken."

Dit is een bericht van Omroep Flevoland in het kader van de samenwerking tussen de omroepen.

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie