Zeewolde

Volle maan wandeling met IVN Zeewolde en Staatsbosbeheer

Op zaterdagavond 7 maart a.s. organiseert IVN Zeewolde in samenwerking met Staatsbosbeheer een speciale vollemaanwandeling in het Horsterwold. De wandeling is voor jong en oud, kinderen vanaf 8 jaar met ouders zijn van harte welkom.

Vollemaan wandeling met IVN Zeewolde en Staats bosbeheer

De wandeling start om 20.00 uur bij Kampeerterrein De Banken, Dasselaarweg 45, 3896 LT Zeewolde. Inloop vanaf 19.30 uur. Leden van IVN Zeewolde betalen € 2,50; voor niet leden kost deelname € 5,- pp en kinderen van 8 t/m 12 jaar kunnen, mits onder begeleiding, gratis meelopen. Gelieve contant te betalen.

Het is op de maandag na het weekend van 1 maart volle maan. Uit ervaring weten we dat een boswandeling bij een wassende bijna volle maan een heel bijzondere ervaring is. De dag loopt ten einde, de zon gaat onder, de schemer valt over het Horsterwold ….. de dag gaat over in nacht ….. de duisternis en geluiden van het bos worden je metgezellen. We gaan dit zien, horen, voelen en ruiken …. we gaan dit ervaren en beleven.

Vanaf 19.30 uur bent u welkom op veld 2 waar u kunt genieten van het houtvuur, een drankje en live muziek van de band Ackoord. Na een korte introductie om 20.00 uur gaan we onder leiding van IVN natuurgidsen vervolgens op pad voor een wandeling van circa 1,5 uur. Onderweg geven natuurgidsen uitleg over nachtdieren van het Horsterwold. Daarbij kunnen we denken aan vleermuizen, ransuilen, reeën of vossen. Bij een onbewolkte hemel zullen we zeker aandacht besteden aan de maan en sterrenbeelden. Bovenal beleven we de mystieke sfeer van het Horsterwold bij een bijna volle maan …. een bijzonder ervaring.

Let op …. lopen in het donker over bospaden is niet helemaal zonder risico’s en we gaan ervan uit dat je goed ter been bent en in staat bent om twee uur achtereen te lopen. Bij flinke storm of zware regenval gaat de wandeling niet door; raadpleeg vooraf de IVN website http://www.ivn.nl/afdeling/zeewolde of http://www.staatsbosbeheer.nl/Natuurgebieden/Randmeerbossen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeannette Rubbens via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Advertentie