Zeewolde

Werkzaamheden Spiekweg in september en oktober

Van maandag 9 september tot en met vrijdag 18 oktober zijn er werkzaamheden aan de Spiekweg (N705). De weg is dan dicht voor al het wegverkeer tussen de rotonde met de Nijkerkerweg tot de rotonde met de Horsterweg. Doorgaand verkeer tussen Zeewolde en Nijkerk moet omrijden via de N305 Gooiseweg en N301 Nijkerkerweg (en omgekeerd). Dit levert zo'n 5 minuten extra reistijd op.
Omleiding Spiekweg, september en oktober 2019

De Spiekweg is toe aan groot onderhoud. Tijdens de werkzaamheden wordt de weg op verschillende fronten verbeterd.

Landbouwverkeer

Landbouwverkeer richting het noorden kan gebruik maken van het Nijkerkerpad en de Flediteweg; richting het zuiden zijn het Nijkerkerpad en de Erkemederweg beschikbaar.

Openbaar vervoer buslijn 142

Tijdens het werk kan bus 142 (Nijkerk-Zeewolde) niet haar reguliere route rijden. Voor bus 142 geldt dat de bus vanuit Nijkerk via de Nijkerkerweg en Gooiseweg rechtstreeks naar halte Zeewolde De Mast rijdt. Haltes Nulderpad, NCC, RCN-Dasselaar, RCN-Eikenlaan, De Verbeelding, Fluitekruid, Horsterweg, Kluunpad, Naarderweg, Overloop en Klein Hoefblad worden bediend door een taxi-pendelbus. Deze taxi-pendelbus rijdt op dezelfde tijden als de bus en biedt aansluiting op lijn 142 (beide richtingen).

Openbaar vervoer buslijn 160

Voor bus 160 betekent de afsluiting van de weg dat de bus vanuit Almere, na halte Slingerpad, via de Nijkerkerweg en Gooiseweg rechtstreeks naar halte Zeewolde De Mast rijdt. Haltes NCC, RCN-Dasselaar, RCN-Eikenlaan, De Verbeelding, Fluitekruid, Horsterweg, Kluunpad en Naarderweg worden bediend door een taxi-pendelbus die van en naar halte Slingerpad rijdt. Daar is de aansluiting met de reguliere bus. Halte Nulderpad komt te vervallen.

Fietspadgebruikers

Het fietspad blijft in principe tijdens het werk geopend. Mocht dit uit veiligheidsredenen (tijdelijk) niet kunnen, dan wordt dit ter plaatse aangegeven. De omleidingsroute loopt dan via het bos.

Let op: in dezelfde periode werkt gemeente Zeewolde aan de Horsterweg, tussen de Eikenlaan en Sportlaan. Verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Alle verdere en uitgebreide informatie vindt u op de website van de Provincie Flevoland
Advertentie