Zeewolde

Woonpalet gaat 35 huurwoningen bouwen

Op donderdag 13 juli tekenden Salverda Bouw uit ’t Harde en woningcorporatie Woonpalet uit Zeewolde het ‘Design and Build’ contract voor de realisatie van 35 huurwoningen in de Polderwijk in Zeewolde. Arjan Berends, directeur Salverda en Wiepke van Erp Taalman Kip, directeur-bestuurder Woonpalet zette daartoe symbolisch hun handtekening op het presentatiepaneel met de gevelstenen die gekozen zijn voor dit prachtige project.

WBV Woonpalet uit Zeewolde gaat 35 huurwoningen bouwen

De woningen

Het gaat om 35 huurwoningen, bestemd voor één- en tweepersoonshuishoudens. De woningen zijn tussen de 75 m2 en 90 m2 groot, hebben twee bouwlagen, een plat dak en één of twee slaapkamers. Het gaat om zes huizenblokken. De woningen zullen een huurprijs hebben variërend van circa € 550,- tot circa € 650,-. De woningen zijn ontworpen door 19 het atelier uit Zwolle.

Veelbelovende samenwerking

Woonpalet selecteerde Salverda voor dit project, omdat het Salverda gelukt is binnen het taakstellend budget 35 woningen te ontwerpen die maximaal wooncomfort bieden en er bovendien bijzonder fraai uitzien. Salverda koos voor een ontwerp bestaande uit vijf verschillende woningtypes wat een gevarieerd straatbeeld oplevert. Met bijzondere details zoals de kleurschakeringen in de gevelstenen en de onderbroken daklijn door de verschillende hoogtes van de woningen, wist Salverda zich te onderscheiden. Daarbij bood Salverda goede oplossingen voor de wens van Woonpalet om onderhoudsarme woningen te bouwen die zeer duurzaam zijn. Al met al ziet de samenwerking tussen Salverda en Woonpalet er veelbelovend uit.

Planning

De woningen worden gebouwd nabij de nieuwe supermarkt in de Polderwijk. Als alles volgens planning verloopt, start Salverda in januari 2018 met de bouw, waarna de woningen in de zomer van 2018 opgeleverd kunnen worden. Naar verwachting zal Woonpalet de woningen in het najaar van 2017 adverteren. Dit gebeurt via www.woonpalet.net.

Advertentie