Zeewolde

Zangeres Magda Mendes brengt Portugese sfeer naar De Verbeelding

Op zondag 26 februari geeft de Portugees-Nederlandse zangeres Magda Mendes een liveoptreden in De Verbeelding.

Com o Vento – Liedjes van de wind – is een muzikale reis langs de stranden van de Algarve, de kurkbomen van de Alentejo, de steegjes van Lissabon waar de Fado klinkt, de olijfbomen van haar vader en de bergen van het Noorden. Al deze elementen zijn terug te horen in haar stem en haar zelfgeschreven liedjes die speciaal voor dit programma werden gearrangeerd door Ward Veenstra voor een nieuwe bijzondere bezetting bestaande uit viool, cello en gitaar.

Zangeres Magda Mendes brengt Portugese sfeer naar De Verbeelding

De van oorsprong Portugese Magda Mendes volgde de zuidwester wind, de ’Sudoeste’, totdat ze uiteindelijk in Rotterdam neerstreek, de plaats waar zij inmiddels al bijna twee decennia woont. Samen met haar vaste gitarist en co-auteur Ward Veenstra, bracht zij al drie albums onder eigen naam uit: documentaire en muziek Casa da Bôxa (2011), fadoklassiekers Silêncio (2015) en het persoonlijke Oliveiras (2018) waarmee ze langs de grote podia in Nederland toerde. Nu is ze terug met Com o Vento – Liedjes van de wind.

Magda Mendes won in 2018 de Gouden Notekraker, de Nederlandse Muziekindustrieprijs van SENA voor professionele musici. Met deze prijs eren musici elkaar voor de meest inspirerende artistieke prestaties.

Voor degene die tijdens deze koude maanden verlangen naar warmte, de sfeer van Portugal en toe zijn aan vrolijke en rustige klanken, stap deze zondagmiddag eens binnen en geniet van een liveoptreden met Portugese Fado en andere mooie Portugese liedjes. De liedjes die Magda Mendes van de wind leerde: Com o vento!

Wanneer: 26 februari van 15.00 – 17.00 uur
Zaal open: 14.30 uur
Locatie: paviljoen De Verbeelding, De Verbeelding 25 in Zeewolde
Kosten: € 17,50
Meer informatie: www.deverbeeldingzeewolde.nl

Advertentie