Zeewolde

Meerdere opties voor toekomst De Meermin

Er worden meerdere opties onderzocht voor de toekomst van De Meermin. Het ontmoetingscentrum op het Kerkplein is in een slechte staat en er wordt al enige tijd nagedacht over wat er nu moet gebeuren.

Eén mogelijkheid is dat kerkelijk centrum Open Haven een deel van de activiteiten van De Meermin overneemt en in een ander scenario gaat De Meermin zelfs helemaal op in Open Haven. Maar ook renovatie behoort tot de mogelijkheden, net als nieuwbouw.

Tom Zonneveld (Leefbaar Zeewolde) geeft bij Omroep Flevoland aan dat wat hem betreft geen tijd te verliezen is.

Meerdere opties voor toekomst De Meermin

“We willen heel graag dat De Meermin heel snel verbouwd wordt, maar er moet natuurlijk ook een zorgvuldig proces worden doorlopen. We moeten geen overhaaste dingen doen waar we achteraf spijt van krijgen. Dat is het lastige”

In een eerder draagvlakonderzoek hebben Zeewoldenaren aangegeven dat zij graag meer aanbod zouden zien op het gebied van leren, creativiteit, talentontplooiing, vrije tijd en ontspanning. Ook is aangegeven dat er behoefte is aan werkruimte voor clubs en initiatieven, zoals bijvoorbeeld het initiatief tot de creatieve werkplaats, open-tafel-activiteiten of de activiteiten van ouderenbonden.

Vorig jaar werden door het oude college al plannen gepresenteerd voor een “duurzaam, transparant en multifunctioneel gebouw, waar het levendig is en bruist van activiteiten”, maar na kritieken vanuit D66, ChristenUnie, CDA, Burgerbelang, VVD, Zeewolde Liberaal en PvdA trok toenmalig wethouder Steven Scheffer de conclusie dat de plannen beter konden worden teruggegeven.

Advertentie