Zeewolde

Zeewolde in top-3 logistieke hotspots Nederland

Zeewolde heeft Venlo-Venray verdreven uit de top-3 van meest populaire logistieke hotspots van Nederland. Op initiatief van logistiek.nl beoordeelt een panel van logistieke experts jaarlijks de belangrijkste logistieke hotspots. “Dit is een enorme opsteker voor ons!”, zegt wethouder economische zaken Egge Jan de Jonge die de verkiezing het bewijs noemt van de juiste positionering van de logistieke hotspot Almere-Lelystad-Zeewolde, waarin Zeewolde een sterke positie heeft. “Flevoland en daarmee Zeewolde staan nu stevig op de logistieke kaart van Nederland”, constateert een tevreden Egge Jan de Jonge.

Bijzonder dit jaar is de samenstelling van de top-3 want het is voor het eerst sinds de start van de verkiezing vijftien jaar geleden dat Venlo-Venray hierin niet meer is terug te vinden. De Noord-Limburgse regio – die de verkiezing in het verleden ook diverse keren won – heeft zijn plaats aan de hotspot Almere-Lelystad-Zeewolde verloren en is dit jaar afgezakt naar plaats 4.

Zeewolde Zakelijk, wethouder Egge Jan de Jonge

Waardevolle erkenning

Er zijn dit jaar vijftien logistieke hotspots gewaardeerd op basis van drie criteria: beschikbaarheid personeel, beschikbaarheid bouwgrond en medewerking van gemeentes en overheid. Egge Jan de Jonge zegt: “Ik ben zeer verheugd met de hoge waardering die Zeewolde met deze drie criteria heeft gekregen. Vooral de positieve beoordeling van de medewerking die de gemeente Zeewolde biedt aan bedrijven in de logistieke sector doet mij deugd. Het is een waardevolle erkenning van het werk dat Zeewolde Zakelijk de afgelopen jaren met groot succes heeft verricht en het is een hernieuwd bewijs dat wij de juiste strategische keuzes hebben gemaakt. We bevinden ons structureel op de weg naar boven.”

Succesvolle aanpak

Zeewolde Zakelijk is het motto waaronder de acquisitie en promotie van de bedrijventerreinen in Zeewolde plaatsvinden. De aanpak is al vele jaren zeer succesvol en heeft geresulteerd in de vestiging van vele vooraanstaande – logistieke – bedrijven voornamelijk op de bedrijventerreinen Trekkersveld 1, 2 en 3.


Bron: EZPress

Advertentie