Zeewolde

Zeewoldenaar naar Hansa-WK Zeilen

In het Italiaanse Palermo wordt van 2 tot en met 9 oktober de zesde Hansa Wereldkampioenschappen zeilen gehouden. Zeewoldenaar Bastiaan Hof is één van de deelnemers.

In de Hansa-zeilklasse varen mensen met en zonder beperking met en tegen elkaar. Het Nederlandse Hansa-zeilteam bestaat uit drie zeilers in de Hansa 303-eenpersoons, twee zeilers in de Hansa 303-tweepersoons en zes zeilers in de Hansa Liberty,     waarvan vijf zeilers met elektrische bediening varen.

Bastiaan - hij heeft niet-aangeboren hersenletsel en komt in Palermo uit in de Hansa Liberty - zeilt al jaren. “Die vrijheid die je ervaart wanneer je met je eigen boot op het water bent, vind ik prachtig. Dat geeft je gewoon een kick.”

Zeewoldenaar naar Hansa-WK Zeilen

Vrijdagochtend vliegt Bastiaan met zijn begeleider naar Italië met de olympische gedachte in het achterhoofd: ‘meedoen is belangrijker dan winnen’. “Het is leuk om met een groep van gelijkgestelden uit verschillende landen te kunnen zeilen. Ik ga erheen om het te beleven en te doen wat ik kan doen.”

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie