Loading...

Zeewolder Zomermarkten vanaf 23 juli in Zeewolde Winkelhaven!
Vanaf 23 juli Zomermarkten in het centrum

Door de versoepeling van de maatregelen die per 1 juli zijn ingegaan, mogen braderieën en zomermarkten ook weer doorgaan. Al vroeg in het jaar werden voorbereidingen getroffen om in Zeewolde de braderie van de maandag te verplaatsen naar de donderdag. De eerste zomerbraderie is op donderdag 23 juli, vervolgens zullen er 6 achter elkaar zijn. De laatste is dan donderdag 27 augustus. Dit is tevens de laatste donderdag van de zomervakantie. In samenwerking met markt-organisator Apeldoorn2000 werd er door Zeewolde Winkelhaven gekozen voor een braderie die plaats vindt tussen 11.00 en 18.00 uur. “Deze plannen moesten helaas de ijskast in.

Echter dat deze er nu toch al weer uit gehaald konden worden en wij samen met de kraamhouders weer markten mogen neerzetten is natuurlijk fantastisch!”, aldus Apeldoorn 2000.

Er zijn al een flink aantal kraamhouders die zich hebben aangemeld. Ook lokale ondernemers nemen kramen af. Er wordt door de organisatie goed gelet op de variatie van het aanbod. Ook zal er op het Kerkplein een kleine draaimolen staan voor de kleinste onder ons. Ouders/verzorgers die daar even bij moeten wachten kunnen dan plaatsnemen op de daarvoor aangewezen stoelen en plekken. Bij de foodtrucks die aanwezig zijn staan ook banken of stoeltjes, zodat mensen zittend hun eten kunnen nuttigen.

De gemeente geeft in goed overleg aan wat er mogelijk is door de nieuwe versoepelingen. En braderieën zijn dan leuke, passende evenementen om weer door te laten gaan. Door zorgvuldig te kijken waar er genoeg ruimte in de straten is om afstand te kunnen houden tussen de bezoekers en knelpunten ruim te houden kan er samen met de bezoekers een leuke zomermarkt neergezet worden.

Centrumondernemers reageren verheugd. “Het is goed dat we weer wat kunnen organiseren in het centrum. Naast onze eigen inwoners kunnen wij nu ook de vele toeristen die nu in Zeewolde verblijven 6 weken lang wat extra’s bieden”, zo zegt Johan Safaric, voorzitter van de Vereniging Centrumondernemers Zeewolde.

Uiteraard zijn ook de winkels open en bieden de terrassen van de horecaondernemers ruimte om daar even heerlijk te vertoeven. En na de braderie kan er in het centrum inclusief de aanloophaven nog heerlijk worden gegeten bij de restaurants en andere eetgelegenheden.

Bij het binnenlopen van het centrum staan er tijdens braderieën welkomstborden met daarbij de welbekende richtlijnen nog weer vermeld. Ook worden er op enkele punten looproutes aangegeven.