Zeewolde

Zorgaanpassing nodig in verband met vergrijzing

“Het Integraal Zorgakkoord heeft als doel om zorg voor de toekomst goed, toegankelijk en betaalbaar te houden.” Mardi van Laarhoven, directeur intramurale zorg van Coloriet en directeur van de Sfinx, legde in Zeewolde Kiest uit hoe dat eruit moet komen te zien.

Van Laarhoven wijst op de grote vergrijzing, waardoor het aantal mensen dat zorg nodig heeft toeneemt, maar het aantal zorgmedewerkers en mantelzorgers niet. “Er zal een groter beroep gedaan worden op familieleden, vrijwilligers en welzijnsorganisaties.”

Het doel is dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen, legt Van Laarhoven uit. De “nieuwe manier van ouderenzorg” is gericht op “zelf als het kan, thuis als het kan en digitaal als het kan”. Maar Van Laarhoven voegt daar wel aan toe dat “de nadruk ligt op samen: samen met de naasten, de samenleving en de (in)formele zorgverleners.”

Zorgaanpassing nodig in verband met vergrijzing

Eerder deze week werd bekend dat zorgorganisaties Coloriet en Woonzorg Flevoland meer gaan samenwerken. Van Laarhoven: “Wat we willen verwijden, is nu al hardop zeggen: wij gaan fuseren straks. Dat is uitdrukkelijk niet de intentie op dit moment, maar we zien wel de behoefte om de samenwerking te zoeken omdat we dezelfde problematiek hebben in dezelfde regio.”

Advertentie