Regionieuws

Coloriet gaat verdere samenwerking aan met Woonzorg Flevoland

Zorgorganisaties Coloriet en Woonzorg Flevoland gaan meer samenwerken. Vanwege de vergrijzing wordt ouderenzorg steeds belangrijker en met het personeelstekort in de zorg zijn de uitdagingen groot, zeggen beide organisaties. “Niets doen is geen optie”, stellen Aukje Reinders en John Bos, bestuursvoorzitters van respectievelijk Coloriet en Woonzorg Flevoland.

“Om goede zorg te kunnen blijven bieden aan iedereen die dat nodig heeft, gaan we verkennen hoe we stap voor stap intensiever kunnen samenwerken.” De zorgorganisaties, die onder andere zorg, behandeling en huishoudelijke ondersteuning bieden in Almere, Biddinghuizen, Dronten, Lelystad, Swifterbant en Zeewolde, hebben twintig projecten uitgekozen om in eerste instantie samen op te trekken.

Coloriet gaat verdere samenwerking aan met Woonzorg Flevoland

Coloriet en Woonzorg Flevoland gaan in de thuiszorg samenwerken en kijken hoe ze samen opleidingen kunnen doen. Voor cliënten zal dit onder meer gaan betekenen dat de organisaties beter beschikbaar en bereikbaar zijn. Het gaat in eerste instantie om een test, die twee jaar duurt.

Advertentie