Politiek

Fractievoorzitters storen zich aan ‘bommetje’

In het VPRO-radioprogramma Argos werd onlangs de indruk gewekt dat de gemeenteraad van Zeewolde monddood zou zijn gemaakt als het gaat over de mogelijke komst van een hyperscale datacenter in het plangebied van Trekkersveld 4. Bouwe van der Weide (fractievoorzitter CDA) en Yvonne van Bruggen (fractievoorzitter PvdA/GroenLinks) ontkennen dit met klem.

“Wij zijn juist vanaf het allereerste begin betrokken geweest bij het hele verhaal”, laat Bouwe van der Weide weten in Zeewolde Kiest. Yvonne van Bruggen zegt die woorden “volledig” te kunnen beamen. “Er werd in de Argos-uitzending een bommetje neergegooid en daar heb ik me zeer aan gestoord.” Argos deed in haar ogen aan “eenzijdige informatievoorziening”. Van der Weide: “Ze hebben wel wederhoor toegepast, maar dat kwam niet terug in de uitzending.”

Fractievoorzitters storen zich aan ‘bommetje’

Dat er in het WOB-verzoek van inwoner Suzanne Schaap Veel passages weggelakt zijn, wekt wantrouwen, kwam in Argos naar voren. “Maar”, zegt Yvonne van Bruggen, “alle aan- en verkopen van grond zijn per definitie niet openbaar.” Zij weet dat het hier een “zwaar onderwerp met grote belangen voor Zeewolde en haar inwoners” betreft en daarover is het college richting raadsleden “zeer transparant geweest”.

Er komt nog een raadsinformatieavond (25 november) en een commissieavond (1 december) over het bestemmingsplan Trekkersveld 4 (en daarmee indirect over het datacenter) alvorens in de raadsvergadering van 16 december een besluit genomen zou kunnen worden.

Audiofragment

Bouwe van der Weide (fractievoorzitter CDA) en Yvonne van Bruggen (fractievoorzitter PvdA/GroenLinks

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie