Politiek

College beantwoordt art. 36 vragen woonomstandigheden

Eerder deze week publiceerde het college de antwoorden op de door Zeewolde Liberaal gestelde artikel 36 vragen over de woonomstandigheden van arbeidsmigranten. 

Aanleiding was de aangeboden petitie van FNV aan het college, waarin zij stellen dat de leefomstandigheden onder de maat zijn. Over de veiligheid van de huisjes worden het volgende gemeld:
Het SNF heeft een steekproef gehouden en 14 wooneenheden bouwkundig geïnspecteerd. De woningen aan de Bosruiterweg volstaan aan deze voorwaarden, blijkt na een steekproef.

Ook zijn er vragen gesteld over het inschrijven van arbeidsmigranten in de basisregistratie. Wanneer arbeidsmigranten langer dan 4 maanden blijven binnen een half jaar, dan zijn ze verplicht zich in de gemeente in te schrijven, is dit een kortere periode dan moet deze zich inschrijven in het Register Niet Ingezetenen. Dit kan in Zwolle of Utrecht als dichtstbijzijnde gemeente. Echter heeft gemeente Zeewolde geen inzicht in de aantallen hiervan. De gemeente weet ook niet of (en zo ja door wie) de arbeidsmigranten worden weerhouden om zich te laten inschrijven in het bevolkingsregister.

Om meer duidelijkheid te krijgen voor de arbeidsmigranten geeft de gemeente aan te onderzoeken om een zuil te plaatsen bij het informatiepunt die de HAM (de eigenaar van de wooneenheden) gaat verzorgen. Ook willen zij eventueel een informatiedag organiseren met de samenwerkende partijen.

De volledige beantwoording kunt u hier in PDF lezen.

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie