Politiek

De ZIJ-kant van de macht, bijeenkomst vrouwen in de politiek

De vrouwelijke raadsleden van Zeewolde organiseren op woensdag 30 oktober vanaf 19.30 uur in De Verbeelding een bijeenkomst in het kader van 100 jaar vrouwenkiesrecht.
Damesraad Zeewolde


Het lijkt zo normaal dat iedere Nederlander vanaf 18 jaar kan stemmen, maar pas in 1919 kregen vrouwen kiesrecht. En nu precies 100 jaar later willen wij dit niet zomaar voorbij laten gaan. Deze avond blikken wij terug op 100 jaar vrouwenkiesrecht en vragen we aandacht voor de positie van vrouwen in de (lokale) politiek. Zoals Els Borst ook al zei: “Politiek is te belangrijk om alleen aan mannen over te laten”. We zorgen dus voor een inspirerend en interactief programma en hopen de aanwezigen enthousiast te maken voor de politiek.

Julia Wouters is de gastspreker op deze avond. Zij kent de Nederlandse politiek door en door. Als politicoloog, adviseur en speechschrijver was ze gedurende twaalf jaar de rechterhand van Lodewijk Asscher. Aan de hand van haar boek "De Zijkant van de Macht" vertelt zij over de oorzaken van het kleine aantal vrouwen in de politiek. En natuurlijk blijven de oplossingen niet onvermeld. Daarbij komen ook grappige anekdotes en mooie verhalen op tafel. In het tweede deel van de avond is er alle ruimte voor gesprek en discussie waar iedereen aan mee kan doen.

Toegang is gratis en mannen zijn natuurlijk ook van harte welkom. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 036-5229467
Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie