Politiek

Flevolandse CDA-afdelingen luiden noodklok over stikstof en PAS-melders

De fracties van het CDA in de gemeenteraden en in Provinciale Staten luiden de noodklok over de situatie rond stikstof en de PAS-melders. Zij doen dat in een brandbrief aan minister Van der Wal, waarin ze aandringen op snelle actie.

De CDA-afdelingen nemen het de minister kwalijk dat er na drie jaar van beloftes nog weinig terecht is gekomen van legalisatie van de PAS-melders. Dit leidt in andere provincies al tot gerechtelijke stappen tegen deze agrariërs, die buiten hun schuld hun vergunning zijn kwijtgeraakt. “Deze boeren hebben altijd te goeder trouw gehandeld en hebben nu een overheid nodig die hen fatsoenlijk behandelt”, aldus de brief.

Flevolandse CDA-afdelingen luiden noodklok over stikstof en PAS-melders

De trage uitwerking van het beloofde beleid ondermijnt het vertrouwen, aldus het Flevolandse CDA, terwijl draagvlak en samenwerking juist zo belangrijk is om alle gebiedsdoelen op het platteland te doen slagen.

“De realisatie van de verschillende plattelandsopgaven zijn alleen haalbaar als agrariërs, bedrijven en inwoners willen en kunnen meewerken,” schrijft het CDA. Er wordt aangedrongen op snelle actie, bijvoorbeeld in de vorm van noodmaatregelen om PAS-melders onmiddellijk te kunnen legaliseren.

“Geef de PAS-melders een tijdelijke vergunning in afwachting van een definitieve oplossing, of haal de de datum naar voren waarop het Rijk de regie neemt over het opkopen van stikstofrechten,” adviseren de Flevolandse CDA-fracties.

Lees hier de volledige brief in PDF

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie