Politiek

Formateur Zeewolde: “Zeer waarschijnlijk 23 juni nieuw college”

Op 23 juni heeft Zeewolde zeer waarschijnlijk een nieuw college bestaande uit Leefbaar Zeewolde en de ChristenUnie. Dat laat formateur Ton Roerig vrijdag weten. In het college zullen vier wethouders plaatsnemen. Op 22 juni nemen de wethouders van het huidige college afscheid.

Op dit moment worden er volgens Roerig grote stappen gezet in het maken van een collegeakkoord en worden de vier kandidaat-wethouders gescreend. Omdat de gesprekken nog gaande zijn kan hij geen absolute zekerheid geven over de presentatie van het nieuwe college: “Maar er is alle reden om aan te nemen dat we het gaan halen.”

Eerder gaf Roerig aan dat de formatie langer duurde vanwege unieke omstandigheden in Zeewolde. Normaal hebben collegepartijen elkaar nodig om een meerderheid te behalen, maar Leefbaar Zeewolde heeft daar in haar eentje al genoeg zetels voor. In de plaats daarvan moet de ChristenUnie volgens Roerig het vertrouwen hebben dat het wel een volwaardige partner is en ook wat in te brengen heeft, en dat kost tijd. Zowel Leefbaar als de ChristenUnie gaven eerder aan erg tevreden te zijn met de gesprekken.

 

Advertentie