Politiek

Fractievoorzitter Angela Huckriede zoekt het hogerop

VVD Zeewolde eindigt het politieke jaar met een nieuwe fractievoorzitter. Martijn Wortman neemt per 13 juni het stokje over van Angela Huckriede, die nu alvast een stapje opzij doet als fractievoorzitter. Dit vertelde Angela Huckriede in het radio programma Zeewolde Kiest. 

Angela vertrekt op 29 juni ook als raadslid en neemt dan afscheid van de Zeewoldse gemeentepolitiek.

Sinds 26 april jl. is Angela als burgerlid ook actief in de Provinciale politiek en na de installatie van de gedeputeerden zal zij als volksvertegenwoordiger van de inwoners van niet alleen Zeewolde, maar van de gehele provincie als Statenlid worden geïnstalleerd.

Martijn Wortman, samen met Martine kruider en Angela Huckriede

Staatsrechtelijk is het niet verboden om zowel lid te zijn van de gemeenteraad als van Provinciale staten, maar persoonlijk vind Angela een dubbelmandaat ongewenst. De zetel die hierdoor vrijkomt zal op 29 juni worden opgevuld door Rixt van Puffelen.

Nieuwe samenstelling 

“Met heel veel zin ga ik het volgende avontuur aan en ik heb er alle vertrouwen in dat de fractie VVD Zeewolde met Martijn als fractievoorzitter en Rixt als raadslid met enthousiasme en vol energie bij kunnen dragen aan de verdere ontwikkeling van Zeewolde.”

Martijn Wortman is sinds april 2022 raadslid namens de VVD en is enorm dankbaar: “De afgelopen jaren heb ik ontzettend veel geleerd van Angela. Haar ervaring en kennis van zaken dragen altijd goed bij aan de besluitvorming.

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie