Politiek

Jongerendebat in The Lux

In de grote zaal in The Lux vindt woensdagavond het jongerendebat plaats. Onder leiding van debatleider Stan Stokvis zullen vertegenwoordigers van alle zes de plaatselijke politieke partijen meningen uitwisselen aan de hand van zes stellingen.

Henk Parisius (Actief Zeewolde), Nicole Smits (CDA), Femke van Wijk (ChristenUnie), Sam Sterk (D66), Tom Zonneveld (Leefbaar Zeewolde) en Martijn Wortman (VVD) gaan het debat met elkaar aan. “Aanwezigen krijgen de ruimte om vragen te stellen én lekker kritisch te zijn”, zegt een woordvoerder van de organisatie. Vragen vooraf indienen kan via het instagram-account: @flevolandsverkiezingsdebat.

Jongerendebat in The Lux

“We willen de jongeren uit Zeewolde helpen de partij te vinden die bij de jongere past, zodat de jongere straks echt stemt waar hij of zij écht voor staat. Eigenlijk willen we het de jongeren makkelijk maken. Zonder het doorlezen van al die verkiezingsprogramma's, toch stemmen wat aansluit. En dat binnen één avondje in The Lux, samen met alle vrienden én een biertje in de hand! Dat is ook het sfeertje wat we willen creëren. Laagdrempelig, gezellig met elkaar en toegankelijk. Daarom duiken we na de debatten lekker het restaurant in met iedereen om iets te drinken. Het eerste drankje is gratis.”

De deuren zijn open vanaf 19.00 uur. Het debat start om 19.30 uur.

Advertentie