Politiek

Woningbouwlocatie A voor Leefbaar Zeewolde

Leefbaar Zeewolde wil met keuze woningbouwlocatie bosrijke omgeving van het dorp behouden en versterken.

Tijdens de commissievergadering van 18 februari sprak de gemeenteraad over onder andere onderzoek naar woningbouwlocaties. In zijn betoog bij dat onderwerp gaf Ben Sonneveld, fractievoorzitter van Leefbaar Zeewolde aan dat dit onderwerp voor de lokale partij van groot belang is voor de toekomstige ontwikkelingen van het dorp.
‘Zeewolde is populair en een geliefde woonplaats en dat komt mede door het dorpse karakter en de mooie natuur om ons heen. ‘Maar’, benadrukte Sonneveld, ‘we moeten het dorp niet ten onder laten gaan aan zijn eigen succes door ongebreideld verder te groeien. Daardoor wordt de dorpse sfeer en gewilde kernwaardes rust ruimte en natuur geweld aangedaan. ’Leefbaar kiest daarom voor het A scenario waarbij de bossen rondom Zeewolde niet worden aangetast zoals wel het geval is bij de B en C scenario’s.

Keuze woningbouwlocatie voor Leefbaar Zeewolde ligt vast

Leefbaar Zeewolde stelt dat met het A-gebied een zee van ruimte wordt gecreëerd om, indien nodig, organische groei van ons dorp op te vangen terwijl natuurgebied onaangetast blijven. Sterker nog, door een bosgebied aan te leggen tussen de Gooiseweg en de rand van het A-gebied wordt ons dorp langzaam maar zeker van alle kanten door het bos omarmt. Voor Leefbaar Zeewolde was de A locatie dus geen moeilijke keuze.

Noot redactie: Voor de betreffende stukken verwijzen wij u naar de pagina van betreffende commissievergadering

Advertentie