CDA Flevoland reageert op Woningbouwplannen OVP

CDA Flevoland
Het CDA in Flevoland reageert verbaasd over het plan van BBB-Kamerlid Caroline van der Plas voor de bouw van 160.000 huizen in de Oostvaardersplassen. Ze noemde dit tijdens de algemene beschouwingen in de Tweede Kamer. “Totaal onrealistisch”, reageert fractievoorzitter Johan van Slooten.
De 160.000 huizen zouden het grote woningtekort in Nederland moeten oplossen, vindt Van der Plas. Maar of de Oostvaardersplassen daar nu de uitgelezen plek voor zijn, wordt door het CDA op z’n zachtst gezegd sterk betwijfeld.

"De Oostvaardersplassen zijn een kwetsbaar natuurgebied dat de Natura 2000-status heeft,” zegt Van Slooten. “Eén gebouw daar neerzetten is dan al vrijwel onmogelijk, laat staan 160.000. En het opheffen van die Natura 2000-status is een ongelooflijk ingewikkelde, dure en lange juridische klus – áls het al zou lukken om die status op te heffen. Wat schiet onze woningbouwopgave daar nu mee op? Anders gezegd: de starter die nú een huis nodig heeft, wordt echt niet geholpen met een plan als dit dat van onzekerheden aan elkaar hangt.”
“Bovendien bieden de Oostvaardersplassen helemaal niet veel ruimte voor zoveel huizen, vooral niet als je je realiseert dat het grootste deel van het gebied uit water en riet bestaat,” vervolgt Van Slooten.

Ook de Tweede Kamerfractie van het CDA heeft aangegeven niets te zien in de plannen.
Advertentie