Politiek

Rixt van Puffelen volgt Angela Huckriede op in VVD-fractie

Rixt van Puffelen-Dijkstra neemt de plek in van Angela Huckriede in de raadsfractie van de VVD, nu laatstgenoemde een zetel krijgt in de Provinciale Staten van Flevoland. Dinsdagavond 13 juni was Van Puffelen te gast in het programma Zeewolde Kiest (LOZ).

Rixt van Puffelen-Dijkstra, werkzaam bij haar eigen Dijkstra & Van Puffelen (bedrijf op het Gildenveld dat gespecialiseerd is in Personeel en Organisatie), komt oorspronkelijk uit Swifterbant. Daar hadden haar ouders een akkerbouwbedrijf. “Ik zeg weleens dat ik uit de klei getrokken ben”, zei ze bij Zeewolde Kiest. “Ik ben er van jongs af aan mee bekend wat het ondernemerschap en de agrarische sector inhouden. Hier is de laatste jaren te weinig aandacht voor geweest in de gemeenteraad. Ik wil dan ook graag ondernemers en zeker de agrarische onder hen een stem geven.” Het maatschappelijk betrokken zijn en zich actief inzetten voor anderen kreeg het nieuwe raadslid naar eigen zeggen ‘met de paplepel ingegoten’.

Rixt van Puffelen volgt Angela Huckriede op in VVD-fractie

“Ik vind het dan ook heel belangrijk. Zo was ik vroeger penningmeester van de studentenvereniging en in later jaren oudercommissielid op de basisschool van mijn zoon. Ook was ik vele jaren bestuurslid en interim-voorzitter van de Bedrijfskring Zeewolde.” De VVD heeft twee zetels in de gemeenteraad. Als je die zet naast de tien van Leefbaar Zeewolde en de vier van de ChristenUnie, lijkt dat niet veel. Van Puffelen begint echter vol goede moed. “Niemand is hetzelfde, elke mening is belangrijk. Ook met de grotere fracties zijn er vast en zeker raakvlakken te vinden.

Het is de kunst om te zoeken waar die te vinden zijn en daar moet ik dan de krenten uit de pap zien te vissen. Het zal een zoektocht zijn, maar ik heb er zin in. In ben rustig en in eerste instantie misschien wat beschouwend. Ik ben niet iemand die meteen oordeelt, ik ga goed luisteren en vervolgens mijn mening zorgvuldig afwegen.”

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie