Politiek

Sabur prijst ‘hechte community’

“De vorige keer hebben we ook geen problemen gehad met het asielzoekerscentrum en ik verwacht dat dat nu ook niet gebeurd, mits we onze inwoners wel altijd actief betrekken bij dit soort projecten.” Samee Sabur (D66) is blij dat de vragen die eerder deze maand zijn ingediend (“Wanneer wordt azc eindelijk heropend?”) nu positief beantwoord zijn.

“Wij vinden dat, gezien de situatie in Ter Apel, alle beetjes helpen. Iedereen is bang voor iets nieuws, maar uiteindelijk moeten we mensen in nood helpen. En in Zeewolde hebben we al eerder gezien dat dat, als we maar in gesprek gaan met onze inwoners, wel goed komt.”

Sabur wijst op de inspraakavond die voor de vorige azc-periode werd gehouden.

Sabur prijst ‘hechte community’

“Geert Wilders (PVV) en Tuhanan Kuzu (DENK) waren er zelfs en iedereen heeft daar zijn/haar zegje kunnen doen.” Het is goed dat er ruimte is voor verschillende meningen, maar wat betreft Sabur staat als een paal boven water: “Ik denk dat we, vooral in deze tijd, verbinding moeten zoeken. Nederland is altijd een land geweest dat mensen graag welkom heet. Dat is uniek in de wereld en die solidariteit moeten we behouden. En in Zeewolde zijn we ook een hechte community.”

Advertentie