Politiek

Van Bruggen wijst op ‘maatschappelijke verplichting’

Yvonne van Bruggen (Actief Zeewolde) is “heel positief” over het voornemen van het college om het asielzoekerscentrum aan de Bosruiterweg te heropenen. Ze spreekt de hoop uit dat “wij als Zeewoldenaren dat op net zo’n wijze kunnen organiseren als dat we dat in 2016 hebben gedaan”.

Want het vorige azc in Zeewolde “functioneerde goed”, vindt Van Bruggen. “Vooral de bereidheid van inwoners om daar vrijwilligerswerk te doen, waarmee men wilde laten zien dat mensen welkom zijn.”

“Ik denk dat wij in Nederland allemaal een maatschappelijke verplichting hebben om daar gehoor te geven en een bijdrage te leveren.”

Van Bruggen wijst op ‘maatschappelijke verplichting’

Tegen wantrouwende inwoners zou ze willen zeggen: “Verplaats je een keer in een ander en kijk eens wat breder dan alleen je eigen dorp. Als je ziet wat er in Oekraïne gebeurd……. Het kan heel dicht bij je eigen bed zijn. Laat je daarom van je maatschappelijke kant zien; zoals het hoort. Iedereen kan in een nare situatie terechtkomen. Je moet het met elkaar doen in het leven. Als individu kun je niets beginnen.”

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie