Politiek

Van de Beld zet zich in voor inclusiepanel

In het nieuwe college van de gemeente Zeewolde is Erik van de Beld (ChristenUnie) verantwoordelijk voor sociaal domein, gezondheid, jeugd en onderwijs. In Zeewolde Kiest legt de wethouder uit waarmee hij zich de komende tijd bezig gaat houden.

Van de Beld legde uit waarom het college een zogeheten inclusiepanel wil lanceren. “Het is de bedoeling dat daar mensen in komen die ervaringsdeskundig zijn. Dat mensen in een rolstoel bijvoorbeeld mee gaan kijken of gebouwen rolstoeltoegankelijk zijn, enzovoorts.” Ook zijn er plannen voor een kerkenvisie om gebouwen in stand te houden en moet er volgens Van de Beld meer aandacht komen voor de 75-plussers in de gemeente.

Van de Beld zet zich in voor inclusiepanel

“Daarnaast willen we ervoor zorgen dat zorgjongeren zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en willen we ouderen wijzen op de blijversregeling, waarmee functionele aanpassingen aan de eigen woning gedaan kunnen worden zodat ze langer thuis kunnen blijven wonen.”

Meer over onder meer het preventieakkoord - “we willen tools ontwikkelen om aandacht te geven aan de komende rookvrije generatie” - is te horen in het onderstaande interview.

Advertentie