Politiek

Wethouder Bron houdt ontwikkelingen in de gaten

Wethouder Ernst Bron was dinsdagavond te gast in het LOZ-radioprogramma Zeewolde Kiest. Presentator Robert Weij ging met hem in gesprek over de Warmte Transitie Visie, het stikstofprobleem en het Zonnewoud.

Ernst Bron is bezig aan zijn eerste maanden als wethouder en merkt nu dat deze functie veel om het lijf heeft. “Als raadslid denk je weleens dat een wethouder alleen maar bezig is om de stukken voor te bereiden die tijdens raadsvergaderingen behandeld worden, maar het zit veel breder. Mijn voorganger Ewout Suithoff zei weleens dat hij nog nooit zo’n drukke baan had gehad en nu zie ik wel in dat hij echt een punt had.”

In zijn portefeuille (onder meer duurzaamheid en agrarisch gebied) zijn er veel ontwikkelingen.

Wethouder Bron houdt ontwikkelingen in de gaten

Een belangrijk onderdeel is de Warmte Transitie Visie: op weg naar een aardgasvrij Zeewolde in 2050. “Dat is een hele operatie; er moet veel gebeuren. Maar de visie loopt niet tot 2050. De ontwikkelingen gaan zo snel, dus we kijken nu rond de vier à vijf jaar vooruit.”

Momenteel zijn er drie opties: All-Electric, collectief warmtenet en groene gassen. Maar ook de waterstof-optie wordt (zeker voor in de toekomst) niet uitgesloten. “We gaan per buurt met inwoners een plan maken”, verzekert Bron.

Advertentie