10.000ste AfhaalBieb-tasje aangevraagd

Logo Flevomeer bibliotheek

Al bijna een jaar houdt FlevoMeer Bibliotheek haar leden aan het lezen in coronatijd. Via de AfhaalBieb kunnen leestassen aangevraagd worden voor zowel jeugd als volwassenen. De aantallen werden al een tijdje goed in de gaten gehouden en afgelopen week was het zover. Het 10.000ste AfhaalBieb-tasje werd aangevraagd. 

AfhaalBieb een succes:
Het 10.000ste AfhaalBieb-tasje is aangevraagd door mevrouw Van Voskuilen uit Swifterbant. Een veelgebruiker vanaf het begin van de AfhaalBieb. In 2020 leende ze 201 boeken en dit jaar heeft ze er ook alweer 53 gelezen. “Ik heb al zoveel gelezen, dat ik nu ook maar andere genres aanvraag”, lacht ze. “Ik lees graag spannende boeken. Toch lees ik nu ook vaker een oorlogsroman of een psychologische roman. Zolang het maar niet te zoetsappig is!”

Judica van Busschbach, medewerkster uit Swifterbant vertelt dat ze het erg leuk vindt, dat juist mevrouw Van Voskuilen de 10.000ste tas heeft aangevraagd. “Mevrouw is al ruim 15 jaar lid van de Bibliotheek en leent jaarlijks tussen de 185 en 201 boeken. Ik ben dan ook blij dat we mevrouw hiervoor bedanken met een mooie bos bloemen, een vilten FlevoMeer Bibliotheek-tas en een stapeltje extra boeken.”

Bibliotheek blijft dicht:
Ook na het 10.000ste tasje blijven de aanvragen binnenstromen. In alle zeven bibliotheken van FlevoMeer Bibliotheek zijn medewerkers druk in de weer om alle aanvragen klaar te zetten. Ook in mei zullen ze hier nog druk mee zijn. De versoepelingen die eraan komen voor horeca en winkels gelden helaas niet voor de bibliotheek. Bibliotheken worden gezien als zogenoemde doorstroomlocaties, en die mogen voorlopig nog niet hun deuren openen. Wil je blijven lezen? Vraag dan een tasje aan via de AfhaalBieb. Als je een specifieke titel wilt lenen, kun je deze reserveren.

FlevoMeer Bibliotheek werkt aan een geïnspireerd, geïnformeerd, betrokken en vaardig Flevoland.
Meer informatie: www.flevomeerbibliotheek.nl
Advertentie