Regionieuws

Ambities Coloriet resulteren in nieuwe topstructuur

Coloriet, specialist in wonen en zorg voor senioren in gemeente Lelystad, Dronten en Zeewolde, heeft een nieuwe topstructuur, passend bij nieuwe ambities en bedrijfsvoering. “Wij kijken met andere ogen naar de zorg en willen vernieuwend zijn. Dat vraagt ook om lef om met elkaar anders te kijken naar de organisatie”, aldus bestuurder Aukje Reinders.

Ambities Coloriet resulteren in nieuwe topstructuur

 

De veranderingen zijn een aantal jaren geleden al ingezet met het traject Samen Doen. Uitgangspunt hierbij is de veranderende rol van de cliënt en diens familie die steeds meer in regie komt. Zorgprofessionals geven samen met familie, mantelzorgers en vrijwilligers kleur aan een waardevol leven. Vanuit hun ´vakvrouwschap´ werken zij daarom steeds meer zelforganiserend. Hierdoor kan het management team kleiner, van acht naar zes, en gaat er meer geld naar de zorg: zoveel mogelijk handen aan het bed.

Ambities

Coloriet is ambitieus en wil niet alleen een sterke speler zijn, maar ook sluitende zorgketen met de andere zorgaanbieders en het ziekenhuis vormen. Zo wil de organisatie met de wijkzorg groeien in alle drie de gemeenten en de eerstelijnsbehandeling verder ontwikkelen. Ook wil ze het kwaliteitsimago van de gespecialiseerde zorg in Coloriet Laarstaete en Coloriet Laarhof in Lelystad uitbouwen. Een derde ambitie is de woonservicegebieden versterken, ook voor omwonenden.

Frisse blik door posities te wisselen

Reinders: “Door deze veranderingen en ambities kiezen we er ook voor dat een aantal van de managementleden van positie wisselt.” Ze borgt daarmee de continuïteit, want het management kent immers de organisatie. “Zo kunnen zij op een nieuwe positie met frisse blik naar de organisatie en de markt kijken.” Een mooie bijkomstigheid is dat het management zo een voorbeeld stelt binnen de organisatie. “Kijk altijd naar wat jij kan bijdragen. Onze visie ‘Het leven is van jou’ geldt zo niet alleen voor onze cliënten, maar ook voor al onze medewerkers.”

Nieuwe topstructuur

Behandeling vanuit Coloriet Advies- en Behandelcentrum (alle gemeenten): Roel Faas,
Gespecialiseerde Zorg in Coloriet Laarhof en Coloriet Laarstaete (Lelystad): Ron Dekkers,

Extramurale Zorg met wijkzorg (alle gemeenten) en
locatie Coloriet de Sfinx (Zeewolde): Hanneke Toebes,
Intramurale Zorg in Coloriet de Hoven (Lelystad) en Coloriet de Regenboog (Dronten): Bert Apperlo,
Bedrijfsvoering en Organisatieontwikkeling: Nico Heeman

Controller: Tiny Winter 

Coloriet

Coloriet biedt een brede keuze aan zorg en welzijn: thuiszorg, woonzorgcentra, behandeling en revalidatie, dagactiviteiten en dagopvang. Wij kijken met andere ogen naar de zorg. Door vooruit te gaan en te vernieuwen. Door jou te stimuleren om alles uit het leven te halen. Zodat je het zelf kunt, zoveel als mogelijk. Het leven is van jou. Dat is wat wij als Coloriet beloven.

Advertentie