Regionieuws

Wandelen over het poelenpad

Onder de noemer 'Op de kuierlatten' zijn al dertien verrassende wandelroutes over boerenerven, akkers en weides uitgezet. De routes zijn een aanrader voor wie graag buiten de gebaande paden banjert. En nu wordt daar met het Poelenpad een interactieve wandelroute aan toegevoegd. Deze wandeling is niet bewegwijzerd met bordjes. U loopt de wandeling via een interactieve route op uw telefoon of tablet met veel extra informatie over de bezienswaardigheden onderweg.

Wandelen over het poelenpad

 

Het Poelenpad biedt veel landschappelijke afwisseling in het buitengebied van Lelystad. De wandeling begint in de Groene Velden: buitenleven, biologische producten en duurzaamheid zijn hier de kernwoorden. De wandeling voert u soms door het bos, dan weer loopt u tussen de landerijen door met mooie vergezichten. En langs in totaal negen poelen, vandaar de naam Poelenpad. Libellen scheren hier over het water op zoek naar eten, amfibieën voelen zich thuis in het ondiepe water, dat in het voorjaar snel opwarmt.

Het voormalig zanddepot voegt met de grote natuurlijke variatie, ontstaan door hoogteverschillen, wisselende waterstanden en kalkrijke grond een extra dimensie toe aan de wandeling. Hier kunt u, net als in het bos, tientallen orchideeën in bloei zien staan. Aan het eind van uw tocht kunt u genieten van al het leuks en lekkers wat de Groene Velden u bieden.

Zin om het Poelenpad te verkennen? Download de route via de QR code naast de ijsvogel of op www.landschapsbeheer.net Daar kunt u de route ook uitprinten.

Advertentie