Regionieuws

Autolening populair onder Flevolanders

Het aantal aanvragen voor autoleningen is fors gestegen in 2017. Nederlanders lenen dit jaar 32 procent vaker voor de financiering van een auto. Op provinciaal niveau lenen Flevolanders het vaakst voor een auto.Dit blijkt uit het jaarlijks terugkerende Autolening Onderzoek van Geldshop. De onafhankelijke intermediair onderzocht duizenden autolening-aanvragen uit de eerste acht maanden van 2017 en vergeleek deze met de aanvragen uit dezelfde periode in 2016.

Autolening populairst onder Flevolanders

Per provincie zijn er grote verschillen in hoeveel men wil lenen. Gekeken naar alle aanvragen kiezen mensen in Utrecht het minst snel (-32%) voor een autolening. In zeven provincies is men meer dan gemiddeld bereid geld te lenen voor een auto; Flevoland (+28%), Drenthe (+25%), Zeeland (+13%), Zuid-Holland (+11%), Limburg (+9%), Friesland (+5%) en Noord-Brabant (+3%).

Jongeren lenen vaakst, ouderen hoogste leenbedrag

Autoleningen worden vooral aangevraagd door jongvolwassenen van 18 tot 30 jaar oud. Het gemiddelde leenbedrag in deze leeftijdsgroep is echter wel het laagst van alle leeftijdsgroepen, namelijk 7.778 euro. Het lijkt erop dat jongvolwassenen steeds vaker autoleningen aanvragen vanuit een thuiswonende situatie. Het aantal leningaanvragen van thuiswonenden is dit jaar namelijk gestegen met ruim 213 procent.

Ouderen tussen de 51 en 64 jaar vragen gemiddeld het hoogste leenbedrag aan voor het financieren van een auto. Het gewenste leenbedrag onder deze groep ouderen is gemiddeld 11.805 euro. 

Autolening populair onder Flevolanders
Advertentie