Prins Bernhard Cultuurfonds steunt Flevolandse kunsten

Prins Bernhard Cultuurfonds steunt Flevolandse kunsten

Mannenkoor de Lofstem kan een jubelzang aanheffen, en de Vrienden van het Carillion mogen vrolijke noten spelen.  Evenals meerdere andere organisaties in Flevoland krijgen zij een subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Hieronder staan de toewijzingen per plaats vermeld. De bedragen zijn gekoppeld aan specifieke projecten.

Noordoostpolder:

Vereniging Christelijk Gemengd Koor de Lofstem uit Emmeloord krijgt 2.500 euro met het oog op de viering van haar 35-jarig jubileum. Muziektheatergroep La Mascotte Emmeloord wordt bedeeld met 6.500 euro. Met dat geld zet La Mascotte een educatietraject voor de jeugd op. Vereniging Dorpsbelang Kraggenburg laat een eigen Nacht over het dorp vallen en kan rekenen op 2.500 euro.

Dronten: 
Vrouwenkoor de Paradijsvogels uit Biddinghuizen wil een jubileumconcert organiseren en krijgt daarvoor 1.000 euro.

Lelystad:
Het Prins Bernhard Cultuurfonds geeft Christelijke Oratoriumvereniging Stella Maris uit Lelystad een subsidie van 2.500 euro, waarmee de vereniging een nieuwe muziektheaterproductie op de planken kan brengen. Theatergroep Sterrenstof krijgt datzelfde bedrag in verband met een nieuwe theaterproductie. Het Flevoland Jeugd Symfonieorkest mag een subsidie van 5.000 euro tegemoet zien, bedoeld voor een Symfonie in Zand.  De documentaire De Lely-Suite van Stichting Cine-Musica wordt ook ondersteund met 5.000 euro.

Almere:
Stichting Vis-á-Vis uit Almere komt met een nieuwe voorstelling en krijgt 20.000 euro. Het Prins Bernhard Cultuurfonds stelt Stichting Right About Now een bijdrage van 2.500 euro in het vooruitzicht. Het geld wordt besteed aan een festival.

Zeewolde:
Vereniging Vrienden van het Carillion Zeewolde houdt een jubileumconcert en ontvangt 2.500 euro. Vrouwenkoor Le Madre Cantano uit Zeewolde bestaat 25 jaar. Om dat moment op een mooie manier te kunnen vieren, krijgt het gezelschap voor elk verstreken jaar 100 euro.

Aanvragen

Organisaties die ook in aanmerking willen komen voor een subsidie kunnen zich melden voor 10 november 2017. Meer informatie is te vinden via https://www.cultuurfonds.nl/Aanvragen-flevoland

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere  initiatieven en talent gestimuleerd.  Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Prins Bernhard Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds  Flevoland is een van de twaalf provinciale afdelingen.

 

Advertentie