Regionieuws

Banenfestival voor de zorg bij Coloriet

Zorgorganisatie Coloriet houdt woensdag 28 juni weer een zogenoemd banenfestival, een poging personeel te werven. Plaats van handeling is een van de plekken van de werkvloer zelf: woon-zorgcentrum Coloriet de Hoven. Er wordt niet alleen gemikt op mensen die al in de zorg werken – nieuwsgierige buitenstaanders zijn ook welkom.

Zo'n banenfestival laat ook zien welke mogelijkheden Coloriet biedt om te werken en/of te leren in de zorg in een van zijn woon-zorglocaties, de thuiszorg of dagcentra. Er kunnen werkzaamheden worden geprobeerd, zoals bloeddruk en -zuurstofwaarde meten, steunkousen aandoen, en er kan worden kennisgemaakt met bewoners en met hen kunnen oud-Hollandse spelletjes worden gedaan. Verder aftasten van de mogelijkheden kan tijdens een kort gesprekje met medewerkers, ook van de eigen opleiding Coloriet College.

Aankondiging banenfestival voor de zorg bij Coloriet

Zoals alle zorgorganisaties heeft ook Coloriet moeite om het personeelsbestand op peil te houden. Dat is soms in de praktijk merkbaar. Zo moest in het voorjaar de begeleiding in hospice ’t Hofje tijdelijk worden gestaakt, waardoor deze voorziening voor mensen in de laatste levensfase niemand meer kon opnemen.

Het speelt landelijk, en niet alleen in de ouderenzorg. “Ook in de zorg is het tekort aan gekwalificeerd personeel een groeiend probleem,” constateerde de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd onlangs. “Ondertussen neemt de vraag naar zorg toe en dit zal de komende jaren niet veranderen. De kwaliteit en de toegankelijkheid van de zorg in Nederland staan hierdoor steeds meer onder druk.”

Dit bericht is van Radio Lelystad, samenwerkingspartner van Lokale Omroep Zeewolde in de Flevolandse Mediastichting.

Advertentie