Regionieuws

Fase 2 van kracht - Open vuur verboden

Door de aanhoudende droogte zijn de veiligheidsregio’s extra alert op mogelijke bos- en natuurbranden. Ondanks dat we een natte start van het jaar kenden met veel regen, is het nu extreem droog. Dit brengt de nodige risico’s met zich mee waardoor fase 2 is afgekondigd wat betekent dat er een groter risico is op bos- en natuurbranden.

“Bij droogte kan een bos- of bermbrand zich razendsnel verspreiden” aldus de brandweer. “Daarom vragen we ook aan het publiek om alert te zijn en eventuele branden te melden”.

Het is nog steeds toegestaan om er opuit te gaan en de natuur in te trekken, maar voorzichtigheid is geboden. Het weggooien van bijvoorbeeld een glazen of plastic fles met water kan desastreuze gevolgen hebben.Heeft u een verdachte situatie gezien bel dan 112 en maak als dit mogelijk is video en foto’s. Houd daarbij altijd uw eigen veiligheid in de gaten. Als er een brand gaande is, zorg er dan voor dat u zichzelf in veiligheid brengt. Probeer niet zelf te blussen maar maak melding bij 112 en geef zo goed als mogelijk de locatie door. Breng daarbij uzelf in veiligheid door haaks op de brand te lopen of te rijden. Waarschuw daarbij eventuele omstanders.

De vlag van de brandweer en de veiligheidssregio bij de brandweerkazerne


Kijk voor de meest actuele stand op: www.natuurbrandrisico.nl

Advertentie