Regionieuws

Coloriet klaar voor behandeling (post-)corona patiënten

Het coronavirus en daardoor mogelijke inactiviteit en/of ziekenhuisopname kan zorgen voor ademhalings- en fysieke problemen. Voor (post-)corona patiënten is fysiotherapie een belangrijk onderdeel in de revalidatie die zo snel mogelijk gestart moet worden. De fysiotherapeuten van Coloriet Behandeling zijn voorbereid om deze groep patiënten te begeleiden bij hun herstel en revalidatie.

De problemen van met Corona (COVID-19) besmette patiënten zijn bijvoorbeeld afname van (adem)spierkracht en uithoudingsvermogen of schade aan longen en zelfs het hart. Vroege interventie van een fysiotherapeut helpt om zo goed mogelijk te herstellen. Onder deze begeleiding bouw je weer Behandeling conditie en kracht op. Ademhalingsoefeningen en trainingen van de ademspierkracht kunnen helpen om benauwdheid te verminderen.

Beeldbellen met fysiotherapeut Coloriet

De fysiotherapeuten van Coloriet Behandeling zijn geschoold op het gebied van COVID-19 revalidatie. Zij hebben ondersteunende oefenmaterialen aangeschaft zoals hulpmiddelen bij het trainen van de ademspierkracht. In de acute fase kunnen de behandelaren ondersteuning bieden middels beeldbellen, video-instructies en digitale oefenschema’s en daarmee het herstel bespoedigen.

De longverpleegkundigen in de ziekenhuizen in de regio en de huisartsen in de omgeving kunnen al doorverwijzen. De fysiotherapeutische behandeling kan extra ondersteund worden door andere behandelingsdisciplines van Coloriet als diëtist, ergotherapeut, logopedist of psycholoog, maar ook de wijkzorg. De korte lijnen komen de kwaliteit van de behandeling ten goede. Meer informatie staat op www.coloriet.nl/fysiotherapie, of bel met het afsprakenbureau via 0320 401 680.

Foto:beeldbellen met fysiotherapeut

Advertentie