Minder ritten door coronacrisis; Voorschot voor Regiotaxi Flevoland

Regiotaxi Flevoland

Gedeputeerde Staten van Flevoland en de colleges van de gemeenten Lelystad, Dronten, Zeewolde en de Noordoostpolder hebben besloten om de uitvoerders van Regiotaxi Flevoland tegemoet te komen. Door de coronacrisis is er veel minder vraag naar het regiotaxivervoer in Flevoland en daardoor zijn er minder inkomsten voor de uitvoerders van Regiotaxi Flevoland.

Gedeputeerde Jan de Reus: “Wij zijn ons zeer bewust van de ernst van deze crisis door het coronavirus en leven intens mee met alle inwoners van Flevoland. De maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, raken Flevolandse inwoners, bedrijven en instellingen diep. Zo ook Taxicentrale Witteveen en Munckhof Taxi”.

Beide bedrijven worden betaald voor het aantal verreden ritten voor Regiotaxi Flevoland. Door de coronacrisis zijn er veel minder ritten. Omdat Regiotaxi Flevoland doelgroepenvervoer verzorgt, komen zij niet in aanmerking voor de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging ten behoeve van behoud van Werkgelegenheid (NOW). De provincie Flevoland en de gemeenten Zeewolde, Dronten, Lelystad en de Noordoostpolder werken samen in Regiotaxi Flevoland. Zij hebben besloten om de landelijke lijn te volgen en beide vervoerders een voorschot te verlenen.

Advertentie