Regionieuws

Energielabel C voor kantoorgebouwen

Vóór 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw minimaal energielabel C hebben. Dit betekent een primair fossiel energiegebruik van maximaal 225 kWh per m2 per jaar.

Welke investeringen wil je als Flevolandse ondernemer zelf doen en welke bent je verplicht? Lees op de website van NMF welke organisaties kunnen adviseren en ondersteunen in het verduurzamen van jouw kantoorpand.

Voordelen van energiebesparing

Verduurzaming van vastgoed levert kostenbesparing op en is interessant voor eigenaren van zakelijk én maatschappelijk vastgoed, maar ook voor huurders. Zowel een ondernemer als een Vereniging van Eigenaren kan veel voordeel halen uit de juiste investeringen. Wil je weten welk energielabel jouw kantoor nu heeft? Doe dan de check op de website EP-online.

Energielabel C voor kantoorgebouwen

Uw kantoor heeft energielabel A t/m C

Met een geldig energielabel A, B of C voldoet jouw kantoor aan de norm voor 2023. De rijksoverheid streeft echter naar een CO2-arme gebouwde omgeving in 2050. Ook voor bestaande bouw. Momenteel bestaan er verschillende financiële regelingen die daarbij ondersteunen. Met het oog op de toekomst is het verstandig om alvast energiebesparende maatregelen te onderzoeken en gebruik te maken van de natuurlijke momenten. Let bij jouw huidige energielabel op de geldigheidsduur van 10 jaar.

Uw kantoor heeft een energielabel D t/m G

Kantoren met een geldig label D t/m G kunnen soms zonder al te veel bouwkundige ingrepen energielabel C halen. Kies een natuurlijk moment om de energiebesparende maatregelen door te voeren, maar houd daarbij rekening met het feit dat jouw kantoor op 1 januari 2023 een geldig label C moet hebben.

Energieloket Flevoland geeft onafhankelijk advies over energiebesparing en duurzame energieopwekking. ZZP’ers en MKB’ers kunnen hier advies inwinnen om aan de slag te gaan met energiemaatregelen die direct energiewinst opleveren, zoals LED-verlichting, slimme isolatietips en zonnepanelen. Op www.energieloketflevoland.nl is meer informatie te vinden.

Advertentie