Regionieuws

Verontrustende cijfers, Flevoland nóg rustig

Afgelopen week werden 987 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Dat is bijna een verdubbeling van de gemelde besmettingen in de voorgaande week.
We zien dat het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus weer toeneemt. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen is het belangrijk dat mensen zich aan de maatregelen houden.
Afstand houden, handen wassen, niezen en hoesten in de elleboog en het gebruik van papieren zakdoekjes. Dat geldt ook voor het thuisblijven, thuiswerken en testen bij de eerste klachten.

Verontrustende cijfers van RIVM, Flevoland nóg rustig

Reproductiegetal naar 1,29

Het reproductiegetal 'R' laat bij een epidemie zien hoe snel het virus zich verspreidt. Het reproductiegetal (Rt Real Time ) is deze week 1,29.
Het is voor het eerst sinds 15 maart dat de bandbreedte van de Rt geheel boven de 1,0 ligt. Dat is ook een aanwijzing dat na een periode van weinig besmettingen de verspreiding van het nieuwe coronavirus weer toeneemt in Nederland.
Het reproductiegetal 'R' geeft aan hoeveel andere mensen een persoon met het nieuwe coronavirus gemiddeld besmet. Met het huidige reproductiegetal van 1,29 besmetten 100 mensen samen weer 129 andere mensen.

Percentage positieve testen stijgt

Tussen 13 juli en 19 juli hebben 88.886 personen zich laten testen bij de testlocaties van de Gemeentelijke Gezondheidsdiensten (GGD).
Dat zijn ruim 12.000 meer uitgevoerde testen dan de week daarvoor, toen 75.547 testen werden afgenomen.
Het percentage mensen met een positieve test steeg van 0,6% in weeknummer 28 (6 tot en met 12 juli) naar 1,0% in de week van 13 tot en met 19 juli.

Cijfers Flevoland

Tussen 5 en 21 juli zijn er 4 meldingen gedaan van een besmetting van het Covid-19 virus in de provincie Flevoland. Hiervan is er 1 ziekenhuisopname.
Het gaat hier om meldingen die aan de hand van de testen zijn gedaan via de GGD.

Advertentie