Regionieuws

Flevoland gaat voor voedsel van dichtbij

In Flevoland is de Regionale Alliantie Korte Keten Flevoland gelanceerd. Het doel is om Flevolanders meer voedsel van dichtbij te leveren.

Om dit te realiseren ondersteunt de alliantie ondernemers bij het oprichten van een korte voedselketen. Naast een eerlijke prijs voor de boer, de milieuwinst door de korte reisafstand, is het fijn om te weten waar je eten vandaan komt.

“De korte keten is een belangrijke voedingsbodem voor innovaties, waar we in het gehele voedselsysteem van kunnen leren. Zo levert de korte keten een bijdrage aan een beter verdienmodel, verbinding tussen boer en consument, en de slimme logistiek. De ontwikkeling van nieuwe, transparante voedselketens speelt in heel Europa - zie ook de Green Deal From Farm to Fork strategie van de Europese Commissie.”, aldus gedeputeerde Jan-Nico Appelman.

Flevoland gaat voor voedsel van dichtbij

Landbouw & Smaak van Flevoland

Provincie Flevoland is een belangrijke landbouw provincie. Door kennis te delen, te innoveren en te experimenteren gaan we de basis leggen voor Flevolandse korte keten ondernemers. Op deze manier kunnen we de landbouw in Flevoland versterken en de consument de Smaak van Flevoland laten proeven.

Regionale Alliantie Korte Keten Flevoland

De lancering is bekrachtigd tijdens een webinar (klik hier om de webinar terug te kijken), waarin alle deelnemers van de alliantie, bestaande uit: Flevofood, Gemeente Almere, Rabobank Almere, Horizon Flevoland, Voedsel Verbindt en Provincie Flevoland, het startsein gaven. Nieuwe partijen zijn welkom om samen de marktomzet van voedselproducten uit de korte keten in 2024 te verdubbelen. Meer weten? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Floriade Expo 2022

De Regionale Alliantie Korte Keten Flevoland, is een initiatief dat is ontstaan vanuit het kennis- en innovatieprogramma van Food Forum. Met dit programma levert de provincie een bijdrage aan de Floriade Expo 2022. De resultaten zijn tijdens de Expo te zien in Food Forum.

Advertentie