Loading...

Interviews vrijheidsstoel
Flevolanders in gesprek met Dolores Leeuwin over 'In vrijheid kiezen'

Woensdag 24 april is via Omroep Flevoland de eerste uitzending te zien van acht ontwapenende interviews over het belang van het maken van vrije keuzes. In aanloop naar 5 mei interviewt presentatrice en actrice Dolores Leeuwin een diverse groep bekende en onbekende Flevolanders.

Op weg naar 5 mei

Dit jaar is de provincie Flevoland gastheer voor de Nationale Viering van de Bevrijding. Samen met het Nationaal Comité 4 en 5 mei, de gemeente Almere en het Bevrijdingsfestival Flevoland organiseert zij op 5 mei een feest in / bij de Kunstline Almere Flevoland en een reeks aan activiteiten op weg naar 5 mei. Waaronder deze acht vrijheidsinterviews op bijzondere vrijheidsstoelen die door de provincie trekken.

Welke Flevolanders zijn wanneer te zien?

  • 24 april: Willy van der Most, hoofd Kennis en Collecties bij Batavialand
  • 25 april, Sander Beers, veteraan en gediend tijdens de Bosnische oorlog in ’93-‘94
  • 26 april: Tom Draisma & Corine Kistemaker, over hun ervaringen met dekonolisatie in Azië en Afrika
  • 29 april: Mardjan Seighali, vluchtte van Iran naar Nederland
  • 30 april: Maarten Frank de Jong, ‘bleekneusje’ op Urk
  • 1 mei: Elsbeth Gruteke, predikant in Zeewolde
  • 2 mei: Tom Nauta, teamchef politie in Almere Buiten Hout
  • 3 mei: Famke Allaart, deelnemer dichtwedstijd ‘Dichter bij 4 mei’

Elk interview is te zien na elke nieuwsuitzending ‘Dit is Flevoland’ via Omroep Flevoland, vanaf 17:00 uur. Dus: 17:13 uur, 17:43 uur, et cetera.

Gespreksstof

De interviews gaan in op het jaarthema ‘In vrijheid kiezen’. En op persoonlijke en politieke vrijheden en de verantwoordelijkheid die wij collectief dragen voor het waarborgen van een vrije maatschappij.

Vrijheidsstoel

De Flevolanders nemen plaats op de vrijheidsstoel. De vleugels staan symbool voor vrijheid: weg kunnen vliegen en de wereld vanuit een ander perspectief zien. Kunstenares Ninette Koning uit Almere heeft deze stoelen speciaal ontworpen voor de interviews. Een kleine uitvoering is te zien in het provinciehuis en de Flevolandse bibliotheken.