Regionieuws

Flevolandse bibliotheken organiseren Innovatiefestival

Op donderdag 14 september vindt voor de tweede keer het Innovatiefestival plaats in De Nieuwe Bibliotheek (Almere Stad).

Een middag waar de Flevolandse bibliotheken samen met partners op zoek gaan naar kansrijke innovaties. In de aanloop naar het Innovatiefestival kunnen (potentiële) partners deelnemen aan een challenge.

“Goed om te weten: jaarlijks is er voor partneraanvragen € 139.500,- (€ 40.000,- maximaal per project) bij het Innovatiefonds van provincie Flevoland beschikbaar. De challenge bevat vier thema’s waarvoor we je uitnodigen. Zie je kansen voor een partnerproject? Aarzel dan niet en dien jouw innovatieve samenwerkingsvoorstel voor 1 augustus in.

Flyer van Innovatiefestival met allemaal tekeningen en een potlood

Uiterlijk 15 augustus hoor je of jouw voorstel doorgaat naar de 'Dragons’ Den' op het Innovatiefestival.” aldus Miriam Pardijs, projectleider innovatie.

Uiteindelijk doel van het Innovatiefestival: kennismaken, innovatieve plannen bedenken en delen, netwerken en op vernieuwende wijze samenwerken. Geïnteresseerden die hier (gratis) bij aanwezig willen zijn, kunnen zich nu aanmelden. Er is wel beperkt plek, dus snel opgeven is een must.

Meer informatie over de challenge of aanmelden voor het Innovatiefestival? Bezoek deze link: https://www.flevomeerbibliotheek.nl/innovatiefestival-2023.

Programma
12.30 uur: Inloop
13.00 uur: Welkom en gastspreker
13.30 uur: Dragons’ Den
14.30 uur: Pauze
15.00 uur: Creatieve werksessies – Aan de slag met werkvormen of plannen verrijken.
16.30 uur: Afsluiting
16.40 uur: Borrel (gesponsord door UPALMERE!)

De Nieuwe Bibliotheek, FlevoMeer Bibliotheek, Bibliotheeknetwerk Flevoland en het Innovatieteam werken voor de provincie Flevoland samen op het gebied van innovatie. Met de oprichting van een Innovatieteam is de maatschappelijke impact van de eigentijdse bibliotheek vergroot en de dienstverlening online en offline verbeterd en vernieuwd. Belangrijke thema’s zijn de aanpak van laaggeletterdheid, participatie in de informatiesamenleving en een leven lang ontwikkelen. Om maatschappelijke impact te maximaliseren, ontwikkelen we veel projecten samen met partners. Om nog meer impact te realiseren organiseren we dit jaar voor de tweede keer het (gratis) Innovatiefestival.

Advertentie