Regionieuws

Geslaagde open dag Vogelweg bij Almere

Gedeputeerde Jan de Reus en wethouder Maaike Veeningen openden 28 juni  de vernieuwde Vogelweg bij Almere. Alle buurtbewoners waren uitgenodigd om de nieuwe weg feestelijk in te wijden.

geslaagde open dag Vogelweg bij Almere

Open dag

Sinds 1 april jl. werkt provincie Flevoland aan de Vogelweg. Door de toegenomen verkeerstroom en groeiende woonwijken Almere Hout en Oosterwold was de Vogelweg toe aan een opknapbeurt. De weg is veiliger gemaakt door twee rotondes aan te leggen en de snelheid is verlaagd naar 60 kilometer per uur.
Daarom nodigden provincie Flevoland, gemeente Almere en aannemer Gebr. van der Lee alle buren uit voor een open dag. Zo’n 150 geïnteresseerde buurtbewoners kwamen een kijkje nemen. Zij hadden de mogelijkheid om vragen te stellen over de werkzaamheden en het materieel te bekijken. Voor kinderen waren er verschillende activiteiten georganiseerd. Zij konden op de fiets, skelter of skates een rondje over de rotonde. Ook mocht de nieuwe weg van stoepkrijttekeningen worden voorzien en konden kinderen als een stoere bouwvakker op de foto.

Gedeputeerde Jan de Reus van provincie Flevoland: “Door de aanleg van de woonwijken Oosterwold en Almere Hout is het karakter van het gebied en het gebruik van de Vogelweg de laatste jaren drastisch veranderd. De aanleg van twee rotondes en verlaging van de snelheid passen beter bij de huidige situatie.”

Ook wethouder Maaike Veeningen van gemeente Almere toonde zich zeer tevreden met de nieuwe Vogelweg en kondigde gelijk een nieuwtje aan: “Na overdracht van de weg later dit jaar van de provincie naar de gemeente, wordt de Vogelweg ter hoogte van de woonwijken omgedoopt tot Vogeldreef.”

Laatste fase

Fase 3 van de werkzaamheden is met deze open dag afgesloten. Op maandag 1 juli a.s. gaat de vierde en laatste fase in. Tijdens fase vier wordt gewerkt tussen de Waterlandseweg en Leeuwerikweg. Als alles volgens planning verloopt, is het project op vrijdag 19 juli as. gereed. Daarna draagt de provincie de weg over naar gemeente Almere.

Deel dit bericht via socialemedia of WhatsApp
Advertentie