Regionieuws

Zeven corporaties tekenen overeenkomst, Flevolandse woningcorporaties gaan circulair

In een gezamenlijk traject gaan de Flevolandse woningbouwcorporaties ontdekken of circulaire woningbouwcorporaties haalbaar zijn. Daarom hebben ze donderdag 27 juni hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst tijdens een bijeenkomst van het Platform Circulair Flevoland.

Ondertekening Circulaire Woningbouwcorporaties

Het gaat om de corporaties GoedeStede, Harmonisch Wonen, Patrimonium, Woonpalet, OFW Woondiensten, Mercatus en Centrada. Iedere woningcorporaties werkt wel met eigen prioriteiten, maar door dit gezamenlijk op te pakken, willen ze van elkaar kunnen leren. Zo willen ze bijvoorbeeld onderzoeken of zij nieuwe huizen circulair kunnen laten bouwen en of zij restmaterialen van renovaties van bestaande woningen kunnen laten hergebruiken.

Ondersteuning

De provincie ondersteunt de ambities van de woningcorporaties. Gedeputeerde Jan-Nico Appelman: “Het is goed dat corporaties in Flevoland een duurzame voortrekkersrol vervullen en materialen hergebruiken. Dit draagt bij aan de ambitie van de provincie Flevoland om koploper te zijn in de circulaire economie; een economie waarin zo min mogelijk materialen verloren gaan.” De provincie levert een ketenmanager, die de woningcorporaties helpt bij hun ontdekkingstocht richting circulariteit.

Platform Circulair Flevoland

Het Platform Circulair Flevoland is een samenwerkingsverband tussen de provincie en de gemeenten in Flevoland. Het doel van het Platform is om ondernemers, overheden en kennisinstellingen met elkaar in contact te brengen om zo kennis en ervaringen te delen over de circulaire economie en deze te helpen groeien. Het Platform telt inmiddels meer dan 300 deelnemers en heeft al meerdere circulaire ketens in Flevoland ondersteund. Meer informatie over Circulaire Economie in Flevoland vind je hier.

 

Advertentie