Regionieuws

GlasDraad start glasvezelcampagne in buitengebied Flevoland

Voor bewoners van het buitengebied van Flevoland ligt razendsnel internet nu binnen handbereik. GlasDraad Flevoland is namelijk de vraagbundeling in het buitengebied van Flevoland gestart. Als 50% van de bewoners meedoet, zal GlasDraad in het najaar van 2019 starten met de aanleg van het netwerk.

Logo Glasdraad

In de Meeuwenhoeve in Lelystad werd samen met vertegenwoordigers van de provincie, gemeenten en LTO Noord de officiële start gestalte gegeven. Met de eerste aanmeldingen van een zestal bijzondere bewoners van de provincie werd dit nog eens extra kracht bijgezet.

Informatie voor bewoners

In de komende periode worden bewoners in het buitengebied geïnformeerd over het project. In de tweede helft van april worden er zes informatieavonden georganiseerd en ontvangen bewoners een informatiepakket over glasvezel, de planning en het aanbod. Aanmelden voor glasvezel is nu al mogelijk via de website glasdraadflevoland.nl. Volgens gedeputeerde van de provincie Michiel Rijsberman is de komst van glasvezel hard nodig. ‘Een snelle internetverbinding is vandaag de dag een voorwaarde om goed mee te kunnen doen aan de maatschappij. Het is mooi om te zien hoe alle betrokken partijen zich hiervoor hebben ingezet.’ Als op 17 juni 2019 minstens 50% van de mensen zich heeft aangemeld voor glasvezel, krijgt de aanleg van het netwerk groen licht.

Geen uitzonderingen
Ook Egge-Jan de Jonge (wethouder gemeente Zeewolde) benadrukte namens alle gemeenten de noodzaak van een goede internetverbinding. Hij gaf aan blij te zijn met een bedrijf als GlasDraad, omdat nu alle adressen in het buitengebied de mogelijkheid krijgen om zich aan te melden. Er worden geen uitzonderingen gemaakt. Irene Korting en Jaap Lodders, wethouders van respectievelijk Dronten en Almere, waren eveneens aanwezig om het belang van glasvezel te onderschrijven. Tenslotte nam ook LTO Noord-voorzitter Arnold Michielsen het woord om alle aanwezigen toe te spreken.

Over GlasDraad

De campagne is een initiatief van GlasDraad. GlasDraad BV is opgericht met de ambitie om bewoners en ondernemers in het buitengebied toegang te geven tot het supersnelle, betrouwbare én betaalbare glasvezelnetwerk. In totaal gaat het om circa 1.950 huishoudens en bedrijven in het buitengebied van Flevoland. Alle bewoners ontvangen hetzelfde aanbod. Egge-Jan de Jonge, wethouder van Zeewolde voegde daar enthousiast aan toe dat met deze campagne er eindelijk voor iedereen een kans is om betaalbaar te worden aansloten. Dat werd nog eens onderstreept doordat meerdere bewoners zich direct hebben ingeschreven tijdens deze bijeenkomst.

Meer informatie: glasdraadflevoland.nl

Advertentie